Potpisani ugovori za realizaciju Akcionog plana politike za mlade

Bez autora
Mar 27 2011

U Skupštini Vojvodine u petak su potpisani ugovori sa nevladinim organizacijama i udruženjima građana koje su dobile sredstva na konkursu za realizaciju Akcionog plana politike za mlade 2010-2014. Ovim konkursom podržano je 137 projekata u devet oblasti: zapošljavanje mladih, zdravlje, kultura i slobodno vreme, aktivno uključivanje mladih u društvo, izgradnja civilnog društva i volonterizam, mobilnost i informisanje, ekologija i održivi razvoj, socijalna politika prema mladima i bezbednost mladih. Za ovaj konkurs vladalo je veliko interesovanje, što pokazuje da se omladinski rad i omladinska politika prepoznaju kao prioritet, jer mladi predstavljaju generator svih pozitivnih promena u društvu i moraju da budu u središtu pažnje države. S druge strane, mladi su shvatili da kroz strateške projekte kakav je Akcioni plan mogu aktivno da učestvuju u kreiranju svog okruženja.

Potpisani ugovori za realizaciju Akcionog plana politike za mladeU Skupštini Vojvodine u petak su potpisani ugovori sa nevladinim organizacijama i udruženjima građana koje su dobile sredstva na konkursu za realizaciju Akcionog plana politike za mlade 2010-2014. 

Ovim konkursom podržano je 137 projekata u devet oblasti: zapošljavanje mladih, zdravlje, kultura i slobodno vreme, aktivno uključivanje mladih u društvo, izgradnja civilnog društva i volonterizam, mobilnost i informisanje, ekologija i održivi razvoj, socijalna politika prema mladima i bezbednost mladih.

Za ovaj konkurs vladalo je veliko interesovanje, što pokazuje da se omladinski rad i omladinska politika prepoznaju kao prioritet, jer mladi predstavljaju generator svih pozitivnih promena u društvu i moraju da budu u središtu pažnje države. S druge strane, mladi su shvatili da kroz strateške projekte kakav je Akcioni plan mogu aktivno da učestvuju u kreiranju svog okruženja.

Prošli, kao i novi Akcioni plan politike za mlade, na dobar način povezuju nevladin sektor i omladinske organizacije sa organima državne uprave, a sa druge strane produbljena je i saradnja između pokrajinskih sekretrijata čiji su predstavnici bili u konkursnim komisijama.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik